Gledanje u karte

tarot ciganice

Dobrodošli na našu stranicu gledanje u karte

Gledanje u karte nam daje mogućnost da kroz savšenu ravnotežu elemenata i simbola iz mnogobrojnih špilova i tehnika saznamo brojne događaje iz života, da se bolje fokusiramo na važne segmente života i pronađemo veću ravnotežu.

Gledanje u karte pomoću više poznatih i različitih špilova, poput Marsejskog, Egipatskog i drugih, daje nam objašnjenja oko mnogih nesuglasica, konflikata, svađa i nedoumica.

Gledanje u karte se smatra jednim od najstarijih tehnika predviđanja ljudske sudbine koje je kroz vjekove ostalo vrlo popularno. Gledanje u karte ukazuje na mnoge tajanstvene i skrivene aspekte kojimo smo okruženi u svom svakodnevnom životu.

Inače, karte su tijekom 14. stoljeća u Europi predstavljale način za zabavu, dok su kasnije služile za predviđanje budućnosti.

Postoje razni načini za gledanje u karte

Postoji dosta različitih načina gledanje u tarot karte, a neki od najpoznatijih špilova koji nam omogućavaju da vidimo zanimljive aspekte prošlosti, sadašnjosti i budućnosti su:

 • Gledanje u karte – Cigančice. Gledanje u karte pomoću špila cigančica pomaže nam da spoznamo svoju budućnost, otkrijemo tko su nam pravi prijatelji, a tko skriveni nepriajtelji. Cigančice su oslikane na vrlo specifičan način.
 • Gledanje u karte – Anđeoski tarot. Gledanje u karte pomoću špila anđeoskog tarota pokazuje kako možemo saznati ime svog anđela čuvara, kako da mu se obratimo za pomoć, u koje vrijeme i na koji način.
 • Gledanje u karte – Medicinski tarot. Gledanje u karte pomoću špila Medicinskog tarota nam pruža mogućnost da bolje shvatimo prisutnu energiju, spoznamo stanje svog fizičkog tijela, mogućih bolesti, i pripremimo se unaprijed za suočavanje sa nepoznatim.
 • Gledanje u karte – Ciganski tarot. Gledanje u karte pomoću špila ciganskog tarota nam pruža informacije o mnogim detaljima vezanim za vlastiti život. Ciganski tarot nam posebno pomaže da spoznamo mogućnosti na ljubavnom planu, kao i utjecaje magije.
 • Gledanje u karte – Mađarice. Gledanje u karte pomoću špila Mađarica je vrlo specifično, jer ima jedinstvene simbole. Ovo je vrlo pozdan način da dođemo do različitih informacija o važnim razdobljima u životu.
 • Gledanje u karte – Lenormande. Gledanje u karte pomoću špila čuvene francuske proročice Marie Le Normande je jedno od omiljenih, zbog specifično oslikanih simbola i bogate interpretacije njihovog značenja.
 • Gledanje u karte – Šamanski tarot. Gledanje u karte pomoću špila Šamanski tarot daje nam uvid u posebne poruke, ukazujući na blagoslove i božju milost.

Svaka tehnika gledanja u karte nam može otkriti mnoge istine samo ukoliko je tarot majstor dovoljno iskusan da može na pravilan način interpretirati što je zapisano na putevima sudbine. Čitanje svih karata nosi nam jedinstvene poruke koje su ujedno i odgovor na postavljena pitanja.

Simboli na kartama, poput boja, brojeva i elemenata, imaju veliku važnost i nadovezuju se na aspekte astrologije poput numerolgoije i kabale. Tako ćemo ovisno što želimo saznati odabrati špil i otvaranje koje će nam na najvjerniji način pružiti odgovor na željena pitanja.

Pitanja koja se postavljaju za gledanje u karte su različitog karaktera i odnose se na mnogobojne segmenata života. Jedna od vrlo zanimljivih, starih tehnika gledanje u karte naziva se “Crveni konac”.

7 karata za gledanje u karte

Za ovo gledanje u karte je potrebno prvo promiješati i presjeći špil karata. Zatim se izvlači sedam karata od kojih će svaka na svoj način objasniti pojedine situacije.

 • Gledanje u karte: Prva karta označava osobu, odnosno klijenta. Ona pokazuje u kakvoj se situaciji trenutno osoba nalazi.
 • Gledanje u karte: Druga karta simbolizira ljubavnog ili bračanog partnera/partnericu. Ako je osoba sama ova karta predstavlja sudbinskog suputnika.
 • Gledanje u karte: Treća se karta odnosi na bliže i dalje rođake.
 • Gledanje u karte: Četvrta karta predstavlja bliske prijatelje.
 • Gledanje u karte: Peta se karta nadovezuje za sve one osobe koje nam nisu prijatelji.
 • Gledanje u karte: Šesta karta označava blisku budućnost.
 • Gledanje u karte: Sedma karta se nadovezuje se za daleku budućnost.

Gledanje u karte tehnikom pod nazivom “Crveni konac” spada u staro tradicionalno predviđanje koje nam ukazuje na zanimljive detalje iz sfere prijateljstava, rođaka, blikih osoba, ali i svih onih koji nam nisu prijatelji.

Gledanje u karte kroz različite tehnike nam na specifičan način pokazuje brojne događaje iz života, ukazujući nam ujedno i na postojanje ravnoteže, sklada, ali i potpunih suprotnosti u životu pojedinca.